De Zombie is een legendarische cocktail die beroemd werd in de jaren ’30 in Tiki-bars en sindsdien een symbool is van de tropische cocktailcultuur. Dit is geen cocktail voor de zwakke maag – met meerdere soorten rum en een mix van fruitige ingrediënten, is de Zombie een krachtige, complexe en explosieve cocktail. De combinatie van donkere en witte rum, perziklikeur, apricot brandy, citrus en grenadine zorgt voor een tropische, bijna exotische ervaring in je glas.
Het verhaal gaat dat de Zombie werd gecreëerd door Donn Beach, een van de pioniers van de Tiki-cocktailbeweging, en dat het drankje zijn naam kreeg omdat het zo krachtig was dat het je bijna “dood” maakte van de alcohol. Het is een cocktail die bedoeld is om indruk te maken, zowel qua smaak als qua uiterlijk. De felle kleuren, het luxe gebruik van verschillende ingrediënten en de tropische flair maken de Zombie tot een echte showstopper op elk feestje.
De Zombie is een ideale keuze voor een zomerse bijeenkomst, een themafeest of een avontuurlijke cocktailavond. Maar wees gewaarschuwd: door het hoge alcoholgehalte en de intensiteit van de smaken kan de Zombie je zomaar “terugbrengen naar leven” met een flinke kick.

Zombie
Benodigdheden
- Jigger (barmaatje)
- Cocktailshaker
- Zeef (Hawthorne)
Ingrediënten
- 40 ml witte rum
- 40 ml donkere rum
- 20 ml perziklikeur
- 20 ml apricot brandy indien je dit niet hebt, kan je meer perziklikeur erbij doen
- 20 ml limoensap
- 20 ml sinaasappelsap
- 15 ml grenadine
- 10 ml suikersiroop
- 2-3 druppels Angostura bitters
- 1,5 el grenadine optioneel voor extra diepte
- IJsblokjes
- een schijfje sinaasappel, een maraschino-cherry en eventueel een takje munt afwerking
Instructies
- Vul een shaker met ijsblokjes.
- Voeg de witte rum, donkere rum, perziklikeur, apricot brandy, limoensap, sinaasappelsap, grenadine, suikersiroop en bitters toe.
- Schud krachtig gedurende 10-15 seconden om alles goed te mengen.
- Zeef het mengsel in een groot glas (bij voorkeur een tiki-glas of ander groot glas).
- Voeg extra grenadine toe voor een intensere kleur (optioneel).
- Garneer met een schijfje sinaasappel, een maraschino-cherry en een takje munt voor een tropische flair. Serveer direct.
Heb jij deze cocktail gemaakt?
Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.