Go Back

Whisky Sour

De Whisky Sour is een klassieke cocktail die de krachtige smaak van whisky balanceert met de frisse zuurheid van citroen en de zoetheid van suikersiroop. Het is een eenvoudige maar verfijnde drank, ideaal voor wie van sterke, smaakvolle cocktails houdt.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)
  • Cocktailshaker
  • Zeef (Hawthorne)

Ingrediƫnten

  • 50 ml bourbon of rye whisky
  • 25 ml vers citroensap
  • 20 ml suikersiroop of naar smaak
  • 1 eiwit optioneel
  • IJsblokjes
  • een schijfje citroen en/of een maraschino-cherry afwerking

Instructies

  • Vul een shaker met de whisky, vers citroensap, suikersiroop en het eiwit.
  • Shake 10-15 seconden heel krachtig zodat het eiwit ook mee wordt geklopt.
  • Voeg daarna wat ijs toe. Schud nog krachtig gedurende 5 seconden totdat de ingrediĆ«nten goed gemengd zijn en het mengsel gekoeld is.
  • Zeef de cocktail in een lowball-glas (of een coupeglas, afhankelijk van je voorkeur).
  • Garneer met een schijfje citroen en/of een maraschino-cherry. Serveer direct.
Sterke drank: Whisky
Soort cocktail: Winter cocktail
Overige zoektermen: Citroensap