Hoe maak je suikersiroop voor cocktails?

4K

Of je nu een cocktailpro bent of gewoon graag thuis iets lekkers mixt, suikersiroop is een absolute must-have in je arsenaal. Geen geknoei meer met suikerklonters die niet willen oplossen in je koude drankjes – met suikersiroop los je dat probleem in no time op. En het beste? Je maakt het gewoon zelf! Makkelijk, snel en spotgoedkoop.

Suikersiroop

Benodigdheden

  • Steelpan

Ingrediënten

  • Suiker gewone kristalsuiker of rietsuiker voor een diepere smaak
  • Water
  • smaakmakers zoals vanille, kaneelstokjes of gember optioneel

Instructies

  • Neem een gelijke verhouding suiker en water. Voor standaard siroop gebruik je 1 deel suiker op 1 deel water. Wil je een dikkere siroop, ga dan voor 2 delen suiker op 1 deel water (ook wel “rich simple syrup” genoemd).
  • Doe het water in een steelpannetje en zet het op een laag vuurtje.
  • Voeg de suiker toe en roer tot alles volledig is opgelost. Je hoeft het water niet te laten koken, gewoon zachtjes verwarmen en goed roeren is genoeg.
  • Laat de siroop afkoelen en giet het in een schoon flesje of potje. Bewaar het in de koelkast, waar het makkelijk een paar weken goed blijft.

Tips

Wil je je cocktails naar een hoger niveau tillen?

Voeg dan een extra smaak toe aan je suikersiroop. Hier zijn een paar toffe opties:
  • Vanille: Voeg een vanillestokje toe terwijl de siroop warm is.
  • Kaneel of steranijs: Perfect voor winterse cocktails.
  • Gember: Geeft een pittige kick en past super bij Moscow Mules en andere frisse drankjes.
  • Citrusschillen: Een beetje citroen- of sinaasappelschil geeft een subtiele, frisse toets.

Hoe gebruik je suikersiroop?

Suikersiroop is een held in cocktails. Je vindt het terug in klassiekers zoals de Whiskey Sour, de Mojito en de Daiquiri. Maar ook in homemade limonades, iced tea of zelfs een frisse zomerse spritz is het een topper.

Pro tip: Bewaren & gebruiken

Giet je suikersiroop na afkoelen in een flesje met een schenktuitje – super handig bij het mixen! En wil je het nog langer bewaren? Voeg een klein scheutje vodka toe; dat helpt om de siroop langer goed te houden.

Dus, waar wacht je nog op? Maak je eigen suikersiroop en pimp je cocktails als een echte pro! Cheers!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close