De Bloody Mary is een iconische cocktail die synoniem is geworden met brunches, feestelijke ochtenden en als remedie tegen een kater. Het drankje heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1920, toen het werd bedacht in Parijs of New York, afhankelijk van wie je het vraagt. De klassieke versie bestaat uit een mix van wodka, tomatensap, citroensap, en een scala aan kruiden en specerijen zoals Worcestershire-saus, Tabasco, zout, peper en selderijzout, waardoor het een hartige en complexe smaak krijgt. Dit maakt de Bloody Mary uniek onder cocktails, die vaak zoet of zuur zijn, en biedt een verrassende draai op de traditionele cocktailwereld.

Bloody Mary
Benodigdheden
- Jigger (barmaatje)
- Cocktailshaker
- Highball glas
Ingrediënten
- 45 ml wodka
- 100 ml tomatensap
- 10 ml citroensap
- 4 druppels Tabasco
- 6 druppels Worcestershiresaus
- Snuifje peper
- Snuifje zout
- Ijsblokjes
- Witte selder afwerking
Instructies
- Voeg alle ingrediënten toe in de cocktailshaker met ijs
- Schud zachtjes de shaker
- Vul een highball glas met ijs
- Doe de cocktailmix in het glas
- Werk af met een stukje witte selder
Tips
Heb jij deze cocktail gemaakt?
Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.