De Bloody Mary is een iconische cocktail die synoniem is geworden met brunches, feestelijke ochtenden en als remedie tegen een kater. Het drankje heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1920, toen het werd bedacht in Parijs of New York, afhankelijk van wie je het vraagt. De klassieke versie bestaat uit een mix van wodka, tomatensap, citroensap, en een scala aan kruiden en specerijen zoals Worcestershire-saus, Tabasco, zout, peper en selderijzout, waardoor het een hartige en complexe smaak krijgt. Dit maakt de Bloody Mary uniek onder cocktails, die vaak zoet of zuur zijn, en biedt een verrassende draai op de traditionele cocktailwereld.

Bloody Mary

De Bloody Mary is een hartige cocktail die vaak wordt geassocieerd met brunch en herstel na een nacht uitgaan. Met zijn combinatie van wodka, tomatensap, citroen en een mix van kruiden en specerijen, biedt het een verfrissende, umami-rijke smaak die perfect balans biedt tussen pittig en zuur.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)
  • Cocktailshaker
  • Highball glas

Ingrediënten

  • 45 ml wodka
  • 100 ml tomatensap
  • 10 ml citroensap
  • 4 druppels Tabasco
  • 6 druppels Worcestershiresaus
  • Snuifje peper
  • Snuifje zout
  • Ijsblokjes
  • Witte selder afwerking

Instructies

  • Voeg alle ingrediënten toe in de cocktailshaker met ijs
  • Schud zachtjes de shaker
  • Vul een highball glas met ijs
  • Doe de cocktailmix in het glas
  • Werk af met een stukje witte selder

Tips

Een handige tip voor het maken van de Bloody Mary is om zelf je tomatensap te maken in plaats van kant-en-klare sap te gebruiken. Dit voegt niet alleen meer versheid toe aan de cocktail, maar je kunt ook de smaak precies afstemmen op je voorkeur.
Sterke drank: Wodka
Soort cocktail: Klassieke cocktail
Overige zoektermen: Citroensap, Tomatensap

Heb jij deze cocktail gemaakt?

Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close