De Bloody Mary is een hartige cocktail die vaak wordt geassocieerd met brunch en herstel na een nacht uitgaan. Met zijn combinatie van wodka, tomatensap, citroen en een mix van kruiden en specerijen, biedt het een verfrissende, umami-rijke smaak die perfect balans biedt tussen pittig en zuur.
Porties 1persoon
Benodigdheden
Jigger (barmaatje)
Cocktailshaker
Highball glas
Ingrediƫnten
45mlwodka
100mltomatensap
10mlcitroensap
4druppels Tabasco
6druppels Worcestershiresaus
Snuifje peper
Snuifje zout
Ijsblokjes
Witte selderafwerking
Instructies
Voeg alle ingrediƫnten toe in de cocktailshaker met ijs
Schud zachtjes de shaker
Vul een highball glas met ijs
Doe de cocktailmix in het glas
Werk af met een stukje witte selder
Tips
Een handige tip voor het maken van de Bloody Mary is om zelf je tomatensap te maken in plaats van kant-en-klare sap te gebruiken. Dit voegt niet alleen meer versheid toe aan de cocktail, maar je kunt ook de smaak precies afstemmen op je voorkeur.