Go Back

Bloody Mary

De Bloody Mary is een hartige cocktail die vaak wordt geassocieerd met brunch en herstel na een nacht uitgaan. Met zijn combinatie van wodka, tomatensap, citroen en een mix van kruiden en specerijen, biedt het een verfrissende, umami-rijke smaak die perfect balans biedt tussen pittig en zuur.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)
  • Cocktailshaker
  • Highball glas

Ingrediƫnten

  • 45 ml wodka
  • 100 ml tomatensap
  • 10 ml citroensap
  • 4 druppels Tabasco
  • 6 druppels Worcestershiresaus
  • Snuifje peper
  • Snuifje zout
  • Ijsblokjes
  • Witte selder afwerking

Instructies

  • Voeg alle ingrediĆ«nten toe in de cocktailshaker met ijs
  • Schud zachtjes de shaker
  • Vul een highball glas met ijs
  • Doe de cocktailmix in het glas
  • Werk af met een stukje witte selder

Tips

Een handige tip voor het maken van de Bloody Mary is om zelf je tomatensap te maken in plaats van kant-en-klare sap te gebruiken. Dit voegt niet alleen meer versheid toe aan de cocktail, maar je kunt ook de smaak precies afstemmen op je voorkeur.
Sterke drank: Wodka
Soort cocktail: Klassieke cocktail
Overige zoektermen: Citroensap, Tomatensap