Wat de Bellini zo bijzonder maakt, is zijn pure eenvoud en zijn diepe band met de seizoenen. De cocktail bestaat uit slechts twee ingrediënten: prosecco en perzikpuree, bij voorkeur van witte perziken. Deze delicate fruitsoort is alleen in de zomer op zijn best, wat betekent dat de authentieke Bellini vooral een zomerse lekkernij is. De combinatie van de lichte bubbels van prosecco en de zoete, zachte smaak van rijpe perziken zorgt voor een perfect uitgebalanceerde cocktail die zowel verfrissend als luxueus aanvoelt. Het is geen wonder dat de Bellini al meer dan zeven decennia een favoriet is bij liefhebbers van elegante en tijdloze drankjes.

Bellini

De Bellini is een elegante en tijdloze cocktail die zijn oorsprong vindt in Venetië, Italië. Deze cocktail, bedacht in de jaren 1940 door Giuseppe Cipriani van Harry's Bar, combineert de zoete frisheid van perzikpuree met de sprankeling van prosecco. Het resultaat is een lichte, fruitige en verfrissende cocktail die perfect is als aperitief of bij speciale gelegenheden.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)
  • Groot wijnglas

Ingrediënten

  • 2-3 perziken
  • 1 fles Prosecco
  • 2 ml citroensap
  • 2 el suiker
  • Ijsblokjes
  • Schijfje perzik Afwerking
  • Takje munt Afwerking

Instructies

  • Schil de perziken en snij ze in partjes
  • Doe de perziken in een blender en voeg de citroensap en suiker toe
  • Blend het goed door elkaar en zeef het sap
  • Vul een champagneglas met ijsblokjes en 1/4 van het perzikensap
  • Vul aan met de Prosecco
  • Werk af met een takje munt en schijfje perzik
Sterke drank: Prosecco
Soort cocktail: Aperitief cocktail
Overige zoektermen: Citroensap, Perzikken

Heb jij deze cocktail gemaakt?

Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close