Wat de Bellini zo bijzonder maakt, is zijn pure eenvoud en zijn diepe band met de seizoenen. De cocktail bestaat uit slechts twee ingrediënten: prosecco en perzikpuree, bij voorkeur van witte perziken. Deze delicate fruitsoort is alleen in de zomer op zijn best, wat betekent dat de authentieke Bellini vooral een zomerse lekkernij is. De combinatie van de lichte bubbels van prosecco en de zoete, zachte smaak van rijpe perziken zorgt voor een perfect uitgebalanceerde cocktail die zowel verfrissend als luxueus aanvoelt. Het is geen wonder dat de Bellini al meer dan zeven decennia een favoriet is bij liefhebbers van elegante en tijdloze drankjes.

Bellini
Benodigdheden
- Jigger (barmaatje)
- Groot wijnglas
Ingrediënten
- 2-3 perziken
- 1 fles Prosecco
- 2 ml citroensap
- 2 el suiker
- Ijsblokjes
- Schijfje perzik Afwerking
- Takje munt Afwerking
Instructies
- Schil de perziken en snij ze in partjes
- Doe de perziken in een blender en voeg de citroensap en suiker toe
- Blend het goed door elkaar en zeef het sap
- Vul een champagneglas met ijsblokjes en 1/4 van het perzikensap
- Vul aan met de Prosecco
- Werk af met een takje munt en schijfje perzik
Heb jij deze cocktail gemaakt?
Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.