Go Back

Bellini

De Bellini is een elegante en tijdloze cocktail die zijn oorsprong vindt in Venetië, Italië. Deze cocktail, bedacht in de jaren 1940 door Giuseppe Cipriani van Harry's Bar, combineert de zoete frisheid van perzikpuree met de sprankeling van prosecco. Het resultaat is een lichte, fruitige en verfrissende cocktail die perfect is als aperitief of bij speciale gelegenheden.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)
  • Groot wijnglas

Ingrediënten

  • 2-3 perziken
  • 1 fles Prosecco
  • 2 ml citroensap
  • 2 el suiker
  • Ijsblokjes
  • Schijfje perzik Afwerking
  • Takje munt Afwerking

Instructies

  • Schil de perziken en snij ze in partjes
  • Doe de perziken in een blender en voeg de citroensap en suiker toe
  • Blend het goed door elkaar en zeef het sap
  • Vul een champagneglas met ijsblokjes en 1/4 van het perzikensap
  • Vul aan met de Prosecco
  • Werk af met een takje munt en schijfje perzik
Sterke drank: Prosecco
Soort cocktail: Aperitief cocktail
Overige zoektermen: Citroensap, Perzikken