Go Back

Rossini

De Rossini is een elegante en fruitige cocktail die prosecco combineert met de natuurlijke zoetheid van verse aardbeien. Als een zomerse variatie op de klassieke Bellini is deze cocktail perfect voor brunches, feestjes of zonnige dagen.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)

Ingrediƫnten

  • 100 ml prosecco of een andere mousserende wijn
  • 50 ml aardbeienpuree vers gemaakt van rijpe aardbeien
  • 1 tl suikersiroop optioneel: indien de aardbeien niet zoet genoeg zijn
  • een verse aardbei afwerking

Instructies

  • Maak eerst de aardbeienpuree: blend rijpe aardbeien tot een gladde massa. Voeg, indien nodig, een beetje suikersiroop toe om de zoetheid te versterken.
  • Giet de aardbeienpuree in een gekoeld champagneglas.
  • Vul het glas voorzichtig aan met prosecco en roer zachtjes met een lepel om de ingrediĆ«nten te mengen zonder de bubbels te verliezen.
  • Garneer met een verse aardbei aan de rand van het glas en serveer direct.
Sterke drank: Prosecco
Soort cocktail: Zomerse cocktail
Overige zoektermen: Aardbeien