Go Back

Penicillin

De Penicillin is een moderne klassieker die de diepe smaken van whisky combineert met de pittigheid van gember, de frisheid van citroen en de zachte zoetheid van honing. Deze verwarmende cocktail, bedacht door bartender Sam Ross in 2005, is perfect voor wie houdt van een verfijnde, gelaagde smaak.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)
  • Cocktailshaker
  • Zeef (Hawthorne)

Ingrediƫnten

  • 60 ml blended Scotch whisky
  • 20 ml vers citroensap
  • 20 ml honing-gembersiroop zie tips hieronder voor het recept
  • 10 ml Islay single malt Scotch whisky voor de float
  • IJsblokjes
  • een dun schijfje gekonfijte gember afwerking

Instructies

  • Vul een shaker met ijsblokjes.
  • Voeg de blended Scotch whisky, citroensap en honing-gembersiroop toe. Schud krachtig gedurende 10-15 seconden.
  • Zeef de inhoud in een old fashioned-glas gevuld met ijsblokjes.
  • Schenk voorzichtig de Islay single malt Scotch whisky over een lepel op de cocktail om een float te creĆ«ren.
  • Garneer met een schijfje gekonfijte gember en serveer direct.
Sterke drank: Whisky
Soort cocktail: Originele cocktails
Overige zoektermen: Citroensap, Honing Gember siroop