Go Back

Mai Tai

De Mai Tai is een tropische cocktail die de essentie van exotische eilanden vangt. Met een perfecte balans van rum, citrus en amandeltonen is deze klassieker een favoriet bij Tiki-liefhebbers en strandgangers over de hele wereld.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Cocktailshaker
  • Jigger (barmaatje)
  • Zeef (Hawthorne)

Ingrediƫnten

  • 30 ml witte rum
  • 30 ml donkere rum
  • 15 ml triple sec bijv. Cointreau
  • 15 ml amandelsiroop orgeat
  • 10 ml limoensap versgeperst
  • IJsblokjes
  • een takje munt, een limoenpartje, en eventueel een schijfje ananas of een cocktailkers afwerking

Instructies

  • Vul een shaker met ijsblokjes.
  • Voeg de witte rum, donkere rum, triple sec, amandelsiroop en limoensap toe.
  • Schud stevig gedurende 15 seconden.
  • Vul een groot glas (bij voorkeur een Tiki-glas of rocks-glas) met ijsblokjes en zeef de cocktail erin.
  • Garneer met een takje munt, een limoenpartje, en eventueel een schijfje ananas of een cocktailkers. Serveer direct.
Sterke drank: Rum
Soort cocktail: Tiki cocktail, Zomerse cocktail
Overige zoektermen: Amandelsiroop, Limoensap, Triple sec