Go Back

Jolly Jumper

De Jolly Jumper is een krachtige, lichtzoete en kruidige cocktail die whisky combineert met sinaasappel en citrus voor een gebalanceerde en volle smaak. Het is een cocktail met een warme en fruitige twist, perfect voor wie houdt van whisky met een vleugje frisheid.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Jigger (barmaatje)
  • Cocktailshaker
  • Zeef (Hawthorne)

Ingrediƫnten

  • 40 ml whisky bij voorkeur bourbon
  • 20 ml sinaasappellikeur zoals Cointreau of Grand Marnier
  • 20 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • IJsblokjes
  • sinaasappelschil of een cocktailkers afwerking

Instructies

  • Vul een shaker met ijsblokjes.
  • Voeg de whisky, sinaasappellikeur, citroensap, suikersiroop en bitters toe.
  • Schud krachtig gedurende 10-15 seconden om de smaken goed te mengen.
  • Zeef het mengsel in een glas met vers ijs (bij voorkeur een old fashioned-glas).
  • Garneer met een sinaasappelschil of een cocktailkers. Serveer direct.
Sterke drank: Whisky
Soort cocktail: Originele cocktails
Overige zoektermen: Angostura bitters, Citroensap, Triple sec