Go Back

Gember Honing Siroop

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Schoon flesje of potje

Ingrediƫnten

  • 5 cm Verse gember in dunne plakjes gesneden
  • Honing (bij voorkeur vloeibare honing)
  • Water

Instructies

  • Doe 1 deel water en 1 deel honing in een steelpannetje en zet het op een laag vuur.
  • Voeg de plakjes gember toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
  • Laat het 10 tot 15 minuten pruttelen, zodat de gembersmaak goed in de siroop trekt.
  • Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
  • Zeef de gember eruit en giet de siroop in een schoon flesje of potje.
  • Bewaar het in de koelkast, waar het tot twee weken goed blijft.

Tips

Wil je je gember-honingsiroop nog specialer maken? Probeer dan eens:
  • Citroen- of sinaasappelschil voor een frisse citruskick.
  • Kaneelstokje voor extra warmte en diepte.
  • Chilipeper als je een pittige twist wil.