De Clover Club is een elegante, klassieke cocktail die zijn oorsprong vindt in de vroege 20e eeuw. Deze combinatie van gin, frambozen, citroensap en eiwit biedt een perfecte balans van fruitige frisheid en romige zachtheid, ideaal voor een verfijnde cocktailervaring.
Porties 1persoon
Benodigdheden
Cocktailshaker
Jigger (barmaatje)
Zeef (Hawthorne)
Ingrediƫnten
50mlGin
15mlvers citroensap
15mlframbozensiroopzelfgemaakte is nog beter
1eiwit
Ijsblokjes
enkele frambozenafwerking
Instructies
Scheid het eigeel van het eiwit
Vul de cocktailshaker met de gin, citroensap, frambozensiroop en het eiwit zonder ijs (Dry Shake)
Schud krachtig en lang (zo zal het eiwit voor een schuimlaag zorgen)
Voeg ijsblokjes toe in de cocktailshaker
Schud nog enkele keren krachtig
Strain de cocktail in een coupeglas (zonder ijsblokjes)
Werk af met frambozen
Tips
Een dryshake kan je verbeteren door middel van de spring van de hawthrone mee in de cocktailshaker te doen. Zo krijg je een nog betere schuimlaag op je cocktail. Haal hem daarna uit en schud nog krachtig met ijs om hem te koelen.