Go Back

Amaretto Sour

De Amaretto Sour is de perfecte balans tussen zoet en zuur. Deze klassieke cocktail, geliefd om zijn fluweelzachte textuur en amandelachtige smaak, is een ware publieksfavoriet. Wist je dat amaretto oorspronkelijk uit Saronno in Italiƫ komt? Het verhaal achter deze likeur voegt een vleugje romantiek toe aan elke slok.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Cocktailshaker
  • Zeef (Hawthorne)
  • Jigger (barmaatje)
  • Tumbler glas

Ingrediƫnten

  • 50 ml Amaretto bijvoorbeeld Disaronno
  • 25 ml vers citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 1 eiwit optioneel
  • ijsblokken
  • maraschino kers afwerking

Instructies

  • Voeg in een shaker de Amaretto, het citroensap, de suikersiroop en het eiwit (indien gebruikt) toe.
  • Dry shake (zonder ijs) krachtig gedurende 10 seconden om het eiwit op te schuimen.
  • Voeg ijsblokjes toe aan de shaker en schud nogmaals stevig gedurende 10-15 seconden.
  • Zeef de cocktail in een gekoeld tumbler glas (of een ander klein glas) gevuld met ijsblokjes.
  • Voeg een maraschino kers toe als garnering.

Tips

  • Voeg een scheutje bourbon toe voor extra complexiteit.
  • Probeer een paar druppels Angostura bitters voor een kruidige toets.
Sterke drank: Amaretto
Soort cocktail: Originele cocktails
Overige zoektermen: Citroensap, Disaronno, Suikersiroop