De Spicy Margarita is een spannende en verfrissende variant van de klassieke margarita. Door jalapeño toe te voegen, krijgt de cocktail een gedurfde, pittige twist die perfect samengaat met de frisse, zure limoensmaak en de zachte zoetheid van agavesiroop.
Deze cocktail is ideaal voor wie houdt van een beetje avontuur in hun drankje. Het pittige element van de jalapeño maakt de Spicy Margarita een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar iets unieks en opwindends. Door het extra zout of chilipoeder op de rand van het glas wordt de ervaring nog intenser en completer. Perfect voor een feestje of wanneer je zin hebt in iets met wat meer pit!
Andere variaties van deze cocktail:
- Klassieke Margarita (zonder spicyness)
- Jalapeno Ananas Margarita (iets fruitiger)

Spicy Margarita
Benodigdheden
- Jigger (barmaatje)
- Cocktailshaker
- Zeef (Hawthorne)
Ingrediënten
- 50 ml tequila bij voorkeur blanco
- 20 ml vers limoensap
- 15 ml triple sec of Cointreau
- 10 ml agavesiroop optioneel voor extra zoetheid
- 2-3 plakjes jalapeño afhankelijk van hoe pittig je het wilt
- IJsblokjes
- zout of chilipoeder voor de rand van het glas afwerking (optioneel)
- schijfje jalapeño en limoen afwerking
Instructies
- Wrijf de rand van een glas in met een limoen en dip deze in zout of chilipoeder voor een extra kick.
- Voeg de tequila, limoensap, triple sec, agavesiroop (optioneel) en de plakjes jalapeño toe aan een cocktailshaker.
- Voeg ijsblokjes toe en schud krachtig gedurende 10-15 seconden.
- Zeef de cocktail in het glas met ijsblokjes.
- Garneer met een schijfje jalapeño en limoen. Serveer direct.
Tips
Heb jij deze cocktail gemaakt?
Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.