De Penicillin, gecreëerd door Sam Ross in New York, heeft sinds zijn ontstaan in 2005 snel een plek veroverd in het pantheon van moderne klassiekers. Deze cocktail, geïnspireerd door de genezende kracht van zijn naamgenoot, is een verwarmend en complex drankje dat een perfecte balans biedt tussen zoet, zuur en rokerig.
De combinatie van blended Scotch whisky en Islay single malt creëert een harmonieuze basis, met de zachtheid van de blended Scotch en de kenmerkende rokerigheid van de Islay whisky. De toevoeging van honing-gembersiroop en vers citroensap brengt een frisse en verwarmende dimensie, waardoor de Penicillin ideaal is voor koude avonden of momenten waarop je een verfijnde maar geruststellende cocktail zoekt.

Penicillin
Benodigdheden
- Jigger (barmaatje)
- Cocktailshaker
- Zeef (Hawthorne)
Ingrediënten
- 60 ml blended Scotch whisky
- 20 ml vers citroensap
- 20 ml honing-gembersiroop zie tips hieronder voor het recept
- 10 ml Islay single malt Scotch whisky voor de float
- IJsblokjes
- een dun schijfje gekonfijte gember afwerking
Instructies
- Vul een shaker met ijsblokjes.
- Voeg de blended Scotch whisky, citroensap en honing-gembersiroop toe. Schud krachtig gedurende 10-15 seconden.
- Zeef de inhoud in een old fashioned-glas gevuld met ijsblokjes.
- Schenk voorzichtig de Islay single malt Scotch whisky over een lepel op de cocktail om een float te creëren.
- Garneer met een schijfje gekonfijte gember en serveer direct.
Heb jij deze cocktail gemaakt?
Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.