De Manhattan is een van de oudste en meest gerespecteerde cocktails, die zijn naam ontleent aan de bruisende wijk in New York City. Volgens de legende werd de Manhattan voor het eerst geserveerd in de late 19e eeuw tijdens een feest in de Manhattan Club. Sindsdien heeft het zijn status als een van de meest iconische cocktails behouden.

De kracht van de Manhattan zit in zijn eenvoud en perfect uitgebalanceerde smaken. De rijke en kruidige tonen van rye whiskey worden aangevuld door de zoete en aromatische complexiteit van rode vermout. Een paar druppels Angostura bitters zorgen voor een subtiele, pittige diepgang. Deze cocktail wordt niet geschud, maar geroerd om zijn zijdeachtige textuur te behouden.

De Manhattan is een drankje dat klasse en verfijning uitstraalt, ideaal voor wie houdt van een no-nonsense cocktail met een rijke geschiedenis. Het is perfect als aperitief of om van te genieten na een lange dag.

Manhattan

De Manhattan is een elegante, tijdloze cocktail die een perfecte balans biedt tussen de rijke smaak van whiskey en de zoete complexiteit van rode vermout. Met zijn klassieke uitstraling en verfijnde smaak is het een favoriet in cocktailbars wereldwijd.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Mengglas
  • Jigger (barmaatje)
  • Zeef (Hawthorne)
  • Barlepel

Ingrediënten

  • 50 ml rye whisky of bourbon
  • 25 ml zoete rode vermout
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • IJsblokjes
  • een cocktailkers of een sinaasappelschil afwerking

Instructies

  • Vul een mengglas met ijsblokjes.
  • Voeg de whisky, rode vermout en Angostura bitters toe.
  • Roer het mengsel gedurende 20-30 seconden goed door om te koelen.
  • Zeef de cocktail in een gekoeld martiniglas of coupeglas.
  • Garneer met een cocktailkers of een gedraaide sinaasappelschil. Serveer direct.
Sterke drank: Vermouth, Whisky
Soort cocktail: Winter cocktail
Overige zoektermen: Angostura bitters

Heb jij deze cocktail gemaakt?

Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close