De Hurricane is een iconische cocktail met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1940 in New Orleans. Het drankje werd bedacht door Pat O’Brien, een barhouder die tijdens de Tweede Wereldoorlog te maken kreeg met een overschot aan rum. Hij creëerde deze exotische mix om de rum aantrekkelijker te maken, en het drankje werd al snel een favoriet in de stad.

De Hurricane is een perfecte balans van fruitige zoetheid en de diepe, warme smaken van zowel witte als donkere rum. Passievruchtensap vormt de kern van de cocktail, met subtiele tonen van sinaasappel en een vleugje limoensap om de frisheid te versterken. Grenadine zorgt voor de kenmerkende dieprode kleur en een vleugje extra zoetheid.

Vandaag de dag wordt de Hurricane niet alleen gezien als een klassieke cocktail, maar ook als een symbool van New Orleans en zijn bruisende uitgaansleven. Of je nu van plan bent Mardi Gras te vieren of gewoon thuis van een tropische cocktail wilt genieten, de Hurricane brengt je meteen in de stemming voor een feestje.

Hurricane

De Hurricane is een tropische cocktail die barst van de levendige fruitige smaken, gecombineerd met de warmte van rum. Deze klassieker, oorspronkelijk uit New Orleans, is een feest in een glas en roept zomerse vibes op, waar je ook bent.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Cocktailshaker
  • Jigger (barmaatje)
  • Zeef (Hawthorne)

Ingrediënten

  • 50 ml witte rum
  • 50 ml donkere rum
  • 50 ml passievruchtensap
  • 25 ml sinaasappelsap
  • 15 ml limoensap versgeperst
  • 15 ml grenadine
  • 10 ml suikersiroop optioneel, naar smaak
  • IJsblokjes
  • een sinaasappelschijfje en een cocktailkers afwerking

Instructies

  • Vul een shaker met ijsblokjes.
  • Voeg de witte rum, donkere rum, passievruchtensap, sinaasappelsap, limoensap, grenadine en eventueel suikersiroop toe.
  • Schud stevig gedurende 15 seconden.
  • Zeef de mix in een groot glas gevuld met ijs (bij voorkeur een hurricane-glas).
  • Garneer met een sinaasappelschijfje en een cocktailkers. Serveer direct.

Tips

Als afwerking kan je het kersje op een stokje plaatsen en de sinaasappelschijf op de rand van het glas zetten.
Sterke drank: Rum
Soort cocktail: Zomerse cocktail
Overige zoektermen: Grenadine, Limoensap, Passievruchtsap, Sinaasappelsap

Heb jij deze cocktail gemaakt?

Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close