Hoe maak je gember-honingsiroop voor cocktails?

46

Ben je fan van cocktails met een warme, kruidige toets? Dan is gember-honingsiroop een absolute gamechanger! Perfect voor winterse drankjes, maar ook heerlijk in zomerse cocktails en mocktails. Het is makkelijk te maken, en je hebt er amper ingrediënten voor nodig.

Gember Honing Siroop

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Schoon flesje of potje

Ingrediënten

  • 5 cm Verse gember in dunne plakjes gesneden
  • Honing (bij voorkeur vloeibare honing)
  • Water

Instructies

  • Doe 1 deel water en 1 deel honing in een steelpannetje en zet het op een laag vuur.
  • Voeg de plakjes gember toe en breng het mengsel zachtjes aan de kook.
  • Laat het 10 tot 15 minuten pruttelen, zodat de gembersmaak goed in de siroop trekt.
  • Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
  • Zeef de gember eruit en giet de siroop in een schoon flesje of potje.
  • Bewaar het in de koelkast, waar het tot twee weken goed blijft.

Tips

Wil je je gember-honingsiroop nog specialer maken? Probeer dan eens:
  • Citroen- of sinaasappelschil voor een frisse citruskick.
  • Kaneelstokje voor extra warmte en diepte.
  • Chilipeper als je een pittige twist wil.

Hoe gebruik je gember-honingsiroop?

Deze siroop past geweldig in cocktails zoals een Hot Toddy, een Whiskey Sour met een twist, of een Ginger Mule. Maar ook in thee, limonades of gewoon met bruiswater is het een heerlijke toevoeging.

Pro tip: Bewaren & gebruiken

Giet je siroop na afkoelen in een flesje met een schenktuitje – handig voor snelle cocktails! En wil je het langer bewaren? Voeg een klein scheutje vodka toe; dat helpt de siroop langer goed te houden.

Dus, aan de slag en geef je cocktails een heerlijke gemberachtige punch! Cheers!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close