Hoe maak je frambozensiroop voor cocktails?

41

Ben je fan van fruitige, zoete cocktails? Dan is frambozensiroop een topkeuze! Perfect voor zomerse drankjes en mocktails. Je kan het snel maken of een tragere, intensere versie proberen via maceratie.

Snelle versie:

Frambozensiroop (snelle manier)

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Zeef

Ingrediënten

  • 250 g Verse of diepvries frambozen ongeveer 250 gram
  • 200 g Suiker witte suiker of rietsuiker
  • 250 ml Water
  • citroensap voor extra frisheid optioneel

Instructies

  • Doe 250 g frambozen, 200 g suiker en 250 ml water in een steelpannetje.
  • Zet op een laag vuur en roer totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Laat het mengsel 5 tot 10 minuten zachtjes pruttelen en plet de frambozen met een vork of lepel.
  • Haal de pan van het vuur en zeef de siroop om de pitjes eruit te halen.
  • Laat afkoelen en giet in een schoon flesje. Bewaar in de koelkast, waar het tot twee weken goed blijf

Frambozensiroop (trage manier)

Heb je tijd? Dan is dit recept the way to go om frambozensiroop te maken voor een intensere smaak.

Benodigdheden

  • Tupperware potje

Ingrediënten

  • 250 gr Verse of diepvries frambozen
  • 200 gr Suiker witte suiker of rietsuiker
  • 50 ml water optioneel

Instructies

  • Doe 250 g frambozen en 200 g suiker in een kom en meng goed.
  • Laat het mengsel 24 uur staan op kamertemperatuur, af en toe roeren.
  • De frambozen geven langzaam hun sap af en vormen een dikke siroop.
  • Zeef het mengsel en voeg 50 ml water toe om het iets vloeibaarder te maken.
  • Giet in een flesje en bewaar in de koelkast.

Hoe gebruik je frambozensiroop?

Deze siroop is heerlijk in een Raspberry Collins, Clover Club, een Bramble, of gewoon met bruiswater en een schijfje citroen. Ook lekker over ijs of in desserts!

Pro tip: Bewaren & gebruiken

Giet je siroop na afkoelen in een flesje met een schenktuitje – handig voor snelle cocktails! En wil je het langer bewaren? Voeg een klein scheutje vodka toe; dat helpt de siroop langer goed te houden.

Dus, aan de slag en geef je cocktails een heerlijke gemberachtige punch! Cheers!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close