De Clover Club is een cocktail die elegantie en geschiedenis uitstraalt. Deze verfijnde mix werd populair in de vroege 1900s en dankt zijn naam aan een exclusieve herensociëteit in Philadelphia, waar de cocktail voor het eerst werd geserveerd. De combinatie van gin, frambozensiroop, vers citroensap en eiwit zorgt voor een frisse, fruitige cocktail met een zijdezachte textuur. Het eiwit, hoewel optioneel, geeft de cocktail zijn kenmerkende schuimige laag, wat bijdraagt aan zowel de esthetiek als de mondgevoel.

De Clover Club is een perfect voorbeeld van een klassieke pre-Prohibition cocktail die de tand des tijds heeft doorstaan. Het is een drankje dat verfijning en speelsheid combineert, en ideaal is voor wie houdt van cocktails met een fruitige en gebalanceerde smaak. Met zijn delicate roze kleur en frisse aroma’s is de Clover Club niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Het is een tijdloze keuze die perfect past bij zowel een chique diner als een ontspannen borrelmoment.

Clover Club

De Clover Club is een elegante, klassieke cocktail die zijn oorsprong vindt in de vroege 20e eeuw. Deze combinatie van gin, frambozen, citroensap en eiwit biedt een perfecte balans van fruitige frisheid en romige zachtheid, ideaal voor een verfijnde cocktailervaring.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Cocktailshaker
  • Jigger (barmaatje)
  • Zeef (Hawthorne)

Ingrediënten

  • 50 ml Gin
  • 15 ml vers citroensap
  • 15 ml frambozensiroop zelfgemaakte is nog beter
  • 1 eiwit
  • Ijsblokjes
  • enkele frambozen afwerking

Instructies

  • Scheid het eigeel van het eiwit
  • Vul de cocktailshaker met de gin, citroensap, frambozensiroop en het eiwit zonder ijs (Dry Shake)
  • Schud krachtig en lang (zo zal het eiwit voor een schuimlaag zorgen)
  • Voeg ijsblokjes toe in de cocktailshaker
  • Schud nog enkele keren krachtig
  • Strain de cocktail in een coupeglas (zonder ijsblokjes)
  • Werk af met frambozen

Tips

Een dryshake kan je verbeteren door middel van de spring van de hawthrone mee in de cocktailshaker te doen. Zo krijg je een nog betere schuimlaag op je cocktail. Haal hem daarna uit en schud nog krachtig met ijs om hem te koelen.
Sterke drank: Gin
Soort cocktail: Originele cocktails
Overige zoektermen: Citroensap, Frambozen, Gin

Heb jij deze cocktail gemaakt?

Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close