De Gin Fizz is een van de meest iconische cocktails, met een geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 19e eeuw. Het drankje maakt deel uit van de familie “fizz-cocktails”, die allemaal gekenmerkt worden door hun bruisende karakter. De Gin Fizz onderscheidt zich door zijn eenvoud en perfect gebalanceerde smaken, waardoor het een blijvende favoriet is in bars over de hele wereld.
Wat deze cocktail zo geliefd maakt, is de combinatie van de frisse citrus van citroensap, de lichte zoetheid van suikersiroop en de botanische complexiteit van gin. Het bruiswater voegt een lichte, bruisende textuur toe die de Gin Fizz onweerstaanbaar verfrissend maakt. Deze cocktail is perfect als aperitief, op zomerse dagen of wanneer je gewoon zin hebt in iets lichts en sprankelends.

Gin Fizz
Benodigdheden
- Cocktailshaker
- Jigger (barmaatje)
- Zeef (Hawthorne)
Ingrediënten
- 50 ml gin
- 25 ml vers citroensap
- 15 ml suikersiroop
- 100 ml bruiswater
- IJsblokjes
- een schijfje citroen of een takje munt afwerking
Instructies
- Vul een shaker met ijsblokjes.
- Voeg de gin, citroensap en suikersiroop toe.
- Schud stevig gedurende 15 seconden om de mix goed te koelen.
- Zeef de inhoud in een hoog glas gevuld met ijsblokjes.
- Vul het glas af met bruiswater en roer kort.
- Garneer naar wens met een schijfje citroen of een takje munt en serveer direct.
Heb jij deze cocktail gemaakt?
Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.