De Cosmopolitan, of kortweg “Cosmo”, is een tijdloze klassieker die elegantie en verfijning belichaamt. Hoewel de oorsprong van deze iconische cocktail nog steeds onderwerp van discussie is, werd de Cosmopolitan wereldwijd populair in de jaren 1990, mede dankzij de tv-serie Sex and the City. Het werd al snel het symbool van moderne glamour en een favoriet van wie houdt van stijlvolle en toegankelijke cocktails.

Met zijn mix van wodka, triple sec, cranberrysap en limoensap biedt de Cosmopolitan een delicate balans tussen zoet, zuur en fruitig. De lichtroze kleur, afkomstig van het cranberrysap, maakt het drankje niet alleen smaakvol maar ook visueel aantrekkelijk. Het vleugje triple sec voegt een subtiele sinaasappelsmaak toe die perfect samengaat met de citrusachtige frisheid van de limoensap.

Cosmopolitan

De Cosmopolitan is een elegante en verfijnde cocktail die wereldwijd bekend werd als dé cocktail van stijl en glamour. Deze mix van wodka, triple sec, cranberrysap en limoensap biedt een perfecte balans van fruitige frisheid en lichte zoetheid, ideaal voor een chique avond uit.
Porties 1 persoon

Benodigdheden

  • Cocktailshaker
  • Jigger (barmaatje)
  • Zeef (Hawthorne)

Ingrediënten

  • 45 ml wodka
  • 15 ml triple sec zoals Cointreau
  • 30 ml cranberrysap
  • 15 ml vers limoensap
  • IJsblokjes
  • een schijfje limoen of een sinaasappelschilletje afwerking

Instructies

  • Vul een shaker met ijsblokjes.
  • Voeg de wodka, triple sec, cranberrysap en limoensap toe.
  • Schud stevig gedurende 15-20 seconden om de cocktail goed te koelen.
  • Zeef de cocktail in een gekoeld martiniglas.
  • Garneer met een schijfje limoen of een dunne sinaasappelschil.
  • Serveer direct en geniet van deze stijlvolle cocktail!
Sterke drank: Wodka
Soort cocktail: Dinner party cocktail
Overige zoektermen: Cranberrysap, Limoensap, Triple sec

Heb jij deze cocktail gemaakt?

Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Tasj © Copyright 2025. All rights reserved.
Close