De Caipiroska is een heerlijke variatie op de beroemde Caipirinha, de nationale cocktail van Brazilië. Waar de Caipirinha traditioneel gemaakt wordt met cachaça, de Braziliaanse rum, gebruikt de Caipiroska wodka als basis. Deze subtiele verandering maakt de Caipiroska toegankelijker voor degenen die misschien niet van de karakteristieke smaak van cachaça houden, terwijl de frisse en pittige mix van limoen, suiker en ijs behouden blijft. Het resultaat is een verfrissende, fruitige cocktail met een lichte kick die ideaal is voor een zomerse avond of een gezellig feestje.
De Caipiroska is net zo eenvoudig te maken als zijn voorganger: je stampt vers limoen met suiker om de smaken los te maken, voegt wodka en ijs toe, en je hebt een bruisend drankje dat zich perfect leent voor allerlei gelegenheden. Deze cocktail is veelzijdig en kan eenvoudig worden aangepast door andere vruchten toe te voegen, zoals aardbeien of frambozen, om extra diepte en smaak te creëren. De Caipiroska brengt het plezier van de Caipirinha naar een nieuwe dimensie, met een mildere, meer toegankelijke smaak die je telkens opnieuw zal verrassen.

Caipiroska
Benodigdheden
- Muddler
- Jigger (barmaatje)
Ingrediënten
- 60 ml wodka
- 10 ml suikersiroop of rietsuiker
- 1/2 limoen
- crushed ijs
Instructies
- Snijd de limoen in 8 partjes
- Vul het tumbler glas met limoen en suikersiroop
- Gebruik een muddler en stamp de limoen zachtjes zodat het limoensap vrijkomt
- Voeg de vodka toe
- Vul het glas met crushed ijs
- Roer het mengsel goed door elkaar
Heb jij deze cocktail gemaakt?
Laat me weten hoe het is gelukt! Zet een reactie hieronder, tag @cocktailadaybe op Instagram en gebruik de hashtag #cocktailadaybe.